Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Fred Teeven twijfelt aan eigen bijdrage ggz

Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie wil het bij onderhandelingen over nieuwe bezuinigingen ook hebben over de eigen bijdrage die het kabinet invoert in de geestelijke gezondheidszorg. “Ik vraag me af of je dat onverkort moet doorvoeren", zei Teeven woensdag op BNR Nieuwsradio.
Fred Teeven twijfelt aan eigen bijdrage ggz

Minister Edith Schippers (VWS) haalt met de eigen bijdrage voor de zwaardere geestelijke zorg geld binnen en wil ermee voorkomen dat patiënten de lichtere zorg overslaan. Maar Teeven vraagt zich af of door de bezuiniging meer mensen bij justitie terechtkomen die anders behandeld zouden worden.

Terugonderhandelen

“Daar maak ik me zorgen over", zei Teeven. “Misschien moeten we dat terugonderhandelen.” Hij vindt het geen goede zaak als wordt bezuinigd bij volksgezondheid, terwijl er bij justitie dan meer geld wordt uitgegeven. “Dat is niet de weg die we moeten hebben."

Schippers

Een woordvoerder van Schippers wijst erop dat de minister met de sector overlegt om te kijken hoe bij de invoering van de eigen bijdrage de meest kwetsbare groepen kunnen worden ontzien, of dat de eigen bijdrage nog verder omlaag kan. Maar hij voegt eraan toe dat dit niet eenvoudig is, nu het economisch tegen zit. Schippers zegt de gevolgen van de maatregel in de gaten te houden. Vanuit de Kamer en de sector klonk veel kritiek op de eigen bijdrage. Schippers heeft de bijdrage al verlaagd naar hoogstens 200 euro per jaar. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

GGZ Friesland betaalt deel eigen bijdrage
SP sart onderzoek eigen bijdrage ggz
'Achmea int eigen bijdrage verblijf ggz niet'
'Betaal eigen bijdrage ggz niet'

4 reacties

 • no-profile-image

  harryha

  daar sta ik niet van te kijken hoe heel die criminaliteit op zich gevoed wordt!

 • no-profile-image

  janssem

  Omdat er meer criminelen onder zitten, dan ie gedacht had?
  Daar kon ie toch gif op innemen.!

 • no-profile-image

  Aadje rem

  Teeven en Schippers ( VVD-ers)in onderlinge strijd om kosten VWS versus justitie. Wordt KAFKA de scheidsrechter??

 • no-profile-image

  wie o wie

  Niet alleen aan de balie wordt de privacy geschonden. Ik heb gemerkt dat de privacyschending al plaatsvind als je bij een ziekenhuisopname niet op een éénpersoonskamer terecht komt. Je deelt de kamer met (een) vreemde(n). Alles wat de zorgverleners aan het bed zeggen over het zorgproces en ziekte wordt ook door de rest van de kamer gehoord. Of denkt men dat dat dichtgeschoven gordijntje rondom het bed ook privacybescherming geeft bij het gesproken woord? Een gesprek op een kantoortje vind alleen plaats als er eventueel familie aanwezig is en dan nog niet altijd.

Of registreer u om te kunnen reageren.