Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nederlanders besparen weinig op zorgverzekering

Weinig Nederlanders bezuinigen op hun ziektekostenverzekering. Dat blijkt uit een rondgang van de NOS langs zorgverzekeraars.
Nederlanders besparen weinig op zorgverzekering

Het aantal mensen dat een aanvullende verzekering heeft afgesloten, is bij de meeste verzekeraars die aan het onderzoek van de NOS meewerkten, met ongeveer 1 procent teruggelopen. Hetzelfde geldt voor het aantal mensen dat een tandartsverzekering heeft genomen. Tussen de 2 en 3 procent van de mensen die een aanvullende verzekering hebben, kozen dit jaar voor een eenvoudigere verzekering dan vorig jaar. Een vergelijkbaar aantal mensen gaf de voorkeur aan een eenvoudigere tandartsverzekering. Hiermee komt de verwachting niet uit dat mensen dit jaar massaal voor goedkopere oplossingen zouden kiezen, omdat verzekeringen duurder zijn geworden en er minder wordt vergoed. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ©ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Schippers onderzoekt toegangkelijkheid zorgverzekeringen
Premies zorgverzekeringen verschillen 240 euro
Aanvullende verzekering beperkt concurrentie

Of registreer u om te kunnen reageren.