Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bewindslieden VWS maken minste onkosten

Minister Schippers en staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten declareren de minste persoonlijke onkosten. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws.
Bewindslieden VWS maken minste onkosten

Het totaalbedrag van de declaraties bedraagt meer dan 1,5 miljoen euro. Het geld werd voornamelijk uitgegeven aan hotels, reizen, eten en drinken, kranten, opleidingen en verbouwingen aan de werkkamer.

Declaraties minister Schippers

Minister Schippers declareerde een bedrag van 17.008,86 euro. Daar tegenover staat minister Rosenthal van Buitenlandse zaken met een declaratie van 325.519,26 euro. Opvolger is minister De Jager met 181.528,70. Premier Mark Rutte maakte in totaal 102.403,42 aan onkosten.

Declaraties staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten

Van de staatssecretarissen maakte Veldhuijzen van Zanten de minste kosten. Zij declareerde een bedrag van 6.215,79 euro. Staatssecretaris Knapen leverde bonnetjes in voor ruim 202.145,31 euro. Opvolger is staatssecretaris Bleker. Hij declareerde voor 97.657,58 euro.
(Zorgvisie / ICTzorg – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  adje rem/

  Als je niet uit je hoge haagse toren komt , kun je ook geen bonnetjes verzamelen.Is dat ook al een verdienste ??

 • no-profile-image

  Pieter

  Hier kunnen de bestuurders van de zorginstellingen een voorbeeld aan nemen.

 • no-profile-image

  Vincent Huygens Tholen

  Het is prettig te vernemen dat de bewindslieden van VWS zich zo keurig weten te gedragen als het om de declaraties gaat. Het zou er nog eens bij moeten komen dat er op een ministerie waarvanuit zo veel direct voelbare bezuinigingsklappen vallen.............

Of registreer u om te kunnen reageren.