Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers grijpt niet in bij kosten voor tv-debacle

Het is veel geld en de minister betreurt dat het VU medisch centrum 188.000 euro kwijt is aan tv producent Eyeworks. Minister Edith Schippers heeft haar spijt uitgesproken over het tv-debacle van het Vu Medisch Centrum en tv producent Eyeworks.
Schippers grijpt niet in bij kosten voor tv-debacle

Volgens Schippers hebben het VU medisch centrum, RTL Nederland en Eyeworks afgesproken de productiekosten te delen, en kan zij daar niet in treden. Het VU medisch centrum betaalt de kosten uit de algemene reserves.

Verontwaardiging

Het initiatief om opnames te maken op de afdeling spoedeisende hulp kwam van de tv producent Eyeworks en werd een samenwerkingsproject met VUMC in Amsterdam. Over de opnames ontstond maatschappelijke verontwaardiging omdat bleek dat niet alle patiënten vooraf om toestemming was gevraagd. Daarop werd het uitzenden van de beelden gestaakt. (ANP / foto: ANP Phil Nijhuis)

Lees meer:

VUmc betaalt 188.000 euro voor geschrapt tv-programma
VUmc maakt excuses aan alle patiënten
Patiënten doen aangifte tegen VUmc en Eyeworks

Carolien Stam

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter Nielsen

    Als ik het goed begrijp bedragen de productie kosten dus meer dan € 560.000. ....................!

Of registreer u om te kunnen reageren.