Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bezuinigingen bedreigen kleinschalige woonvorm

Zorginstelling Philadelphia dreigt de kleinschalige woonvorm voor meervoudig gehandicapte kinderen, Klaver 6 in Purmerend, te moeten sluiten vanwege te hoge kosten. Gisteren sprak bestuursvoorzitter Greet Prins van Philadelphia hierover in een aflevering van actualiteitenprogramma Nieuwsuur.
Bezuinigingen bedreigen kleinschalige woonvorm

De zes kinderen die in Klaver 6 wonen, krijgen 24 uur per dag en zeven dagen per week intensieve zorg van betrokken personeel. Maar de kleinschalige woonvorm in Klaver 6 is te duur. De zorginstelling Philadelphia, die Klaver 6 al jaren financiert, zegt dat de instelling in de huidige vorm niet kan blijven voortbestaan. Fusie, efficiency en schaalvergroting zijn de nieuwe kernwoorden. De ouders zijn bang dat de kwaliteit van leven van hun kinderen achteruit zal gaan in een grootschalige instelling. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Bekijk de aflevering van Nieuwsuur
Kleinschalig wonen: meer dan zorg

Of registreer u om te kunnen reageren.