Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bouman GGZ betaalt eigen bijdrage

De Rotterdamse instelling voor geestelijke gezondheidszorg Bouman GGZ gaat de eigen bijdrage voor patiënten in 2012 vergoeden. Dat meldt de website van RTL Nieuws.
Bouman GGZ betaalt eigen bijdrage

De instelling neemt de maatregel volgens RTL Nieuws 'om grote gezondheids- en maatschappelijke schade alsook de hiermee gepaarde oplopende zorgkosten, te voorkomen'.

Kosten voor verblijf

Ook de eventuele kosten voor verblijf in een kliniekkliniek worden betaald. Volgens de zorg-instelling kunnen de patiënten, vooral verslaafden, die paar tientjes per maand extra simpelweg niet betalen. En zo komt hun behandeling in gevaar. "Wij kunnen niet langer toezien hoe patiënten verstoken blijven van noodzakelijke hulp en kunnen ook niet wachten op reparatie van beleid," zegt de zorginstelling. (RTL Nieuws – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © Valerie Kuypers)

Lees meer:

Rechtszaak tegen eigen bijdrage ggz gaat door
'Utrecht moet eigen bijdrage GGZ vergoeden'
Psychiatrische kliniek Het Dok vergoedt eigen bijdrage
Zelfdoding om eigen bijdrage ten onrechte gemeld

3 reacties

 • no-profile-image

  Gijs

  Weer een gevalletje van de kip en het ei! Hoe en waarom geldt niet, maar lever de kwaliteit van zorg die cliënten ECHT nodig hebben! De rest is bijzaak.

 • no-profile-image

  rene

  hoe dom: goed dat ze zich verantwoordelijk voelen, maar je kunt niet de problemen die de politiek creeert oplossen. De GGZ is niet verantwoordelijk geweest voor het maken van verkeerde keuzes. Nu geven het signaal af dat er nog meer bezuinigd kan worden in de GGZ.

 • no-profile-image

  Karel

  Wij kunnen niet langer toezien dat de vraag naar onze diensten terugloopt...

Of registreer u om te kunnen reageren.