Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

IQ-maatregel uit Lente-akkoord geschrapt

De maatregel dat mensen met een IQ tussen de 70 en 85 geen extra zorg meer zouden krijgen, is door VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie in hun begrotingsakkoord geschrapt. Ingewijden hebben woensdagavond berichtgeving daarover van RTL Nieuws bevestigd.
IQ-maatregel uit Lente-akkoord geschrapt

In het regeer- en gedoogakkoord van VVD, CDA en PVV was vastgelegd dat het recht op AWBZ-zorg vervalt voor licht verstandelijk gehandicapten, mensen met een IQ tussen de 70 en 85. Tegen de maatregel is steeds veel maatschappelijk verzet geweest. Het kabinet had de invoering van de maatregel al een jaar uitgesteld.

Maatregelen begrotingsakkoord

De bezuiniging had 250 miljoen euro moeten opleveren. Vrijdag worden alle maatregelen uit het begrotingsakkoord bekend, als minister Jan Kees de Jager (Financiën) het pakket van netto 12 miljard euro aan besparingen naar de Tweede Kamer stuurt.
(ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Lees ook:

IQ-maatregel
IQ-maatregel
IQ-maatregel

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.