Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Canisius Wilhelmina sluit ‘omvangrijke’ deal met Philips

Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen en Koninklijke Philips Electronics hebben een 'omvangrijke' deal getekend, zo laten zij vandaag weten. Het contract betreft de levering van geavanceerde systemen voor diagnostisch onderzoek.
Canisius Wilhelmina sluit ‘omvangrijke’ deal met Philips

De samenwerking leidt volgens het ziekenhuis tot een snellere en betere behandeling van de patiënt.

MRI-scan

Belangrijkste aanwinst is een superscherpe MRI-scan, onder kenners bekend als de “Ingenia 3 Tesla MRI-scanner.” Naast het feit dat deze MRI scherpere beelden geeft, verkort deze de onderzoekstijd met dertig procent. Het Canisius-Wilhelmia Ziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die zal beschikken over zo’n scanner. Ook levert Philips zijn topmodel CT-scanner, twee kamers voor regulier diagnostisch röntgenonderzoek en ultrasound-systemen.

Röntgenstraling

Het CWZ wil met de nieuwe aankopen de hoeveelheid röntgenstraling die wordt gebruikt tijdens patiëntenonderzoeken fors verminderen. Daarvoor is een speciale oplossing, genaamd iDose, aangekocht die de hoeveelheid straling tijdens onderzoeken met een CT-scanner met 20 tot 40 procent reduceert. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Philips sluit megadeal met Turks ziekenhuis
Philips, UMC Utrecht en universiteiten bundelen krachten
Philips betaalde 760.000 euro smeergeld in Polen
Philips en Alysis Zorggroep sluiten megacontract

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan C

    Prachtig wat Philips doet, zich hoogwaardig blijven ontwikkelen op medisch apparatuur gebied. Ook nog een Nederlandse onderneming. En de patiënt is er mee gebaat. De apparatuur wordt steeds hoogwaardiger en duurder en de concurrentie (in de crisis) wordt heviger en heviger. Het is dus zaak NU in de ziekenhuizen BESLISCONSTRUCTIES TE MAKEN dat niet een of meer (dominante) beslisfiguren in het ziekenhuis ER OOK MEE GEBAAT ZIJN. Zie wat in Polen is gebeurd (in deze Zorgvisie: Philips betaalde 760.000 euro smeergeld in Polen).

Of registreer u om te kunnen reageren.