Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Commissie voor onderzoek inkomen specialisten

Professor dr. Pauline Meurs is voorzitter van de commissie die onderzoek doet naar de inkomenspositie van medisch specialisten in Nederland. De commissie zal uiterlijk 1 oktober verslag uitbrengen.
Commissie voor onderzoek inkomen specialisten

Minister Schippers heeft de commissie geïnstalleerd die onderzoek doet naar de inkomens van medisch specialisten. Het onderzoek bestaat uit twee delen: een internationale analyse van de relatieve inkomenpositie en een inventarisatie van de beleidsopties om de inkomens van specialisten in lijn te brengen met medisch specialisten in het buitenland.

Begrotingsakkoord

De installatie van de commissie vloeit nog voort uit een afspraak in het begrotingsakkoord over een onderzoek naar internationale specialisteninkomens. Het voorzitterschap van de commissie bekleedt prof. dr. Pauline Meurs, voorzitter van ZonMW en hoogleraar bestuur in de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit en lid van de Eerste Kamer. Daarnaast nemen plaats in de commissie: drs. Hans Borstlap, lid van de Raad van State, prof. mr. Johan Legemaate, hoogleraar gezondheidsrecht aan de Universiteit van Amsterdam en Martin Bontje, zelfstandig adviseur. (Zorgvisie - Carolien Stam / foto: VWS)

Meer nieuws

Specialisten in opleiding voeren actie
Meeste specialisten tegen winstuitkering
< Tarieven van medisch specialisten bekend /L>

Carolien Stam

10 reacties

 • no-profile-image

  0

  ach ach wat een trieste zaak de specialisten mogen niet veel verdienen althans niet over de schreef gaan maar de 2e kamerleden die verdienen meer als 150.000 dat kan wel en de erst meer en en meer en anders en dan ook nog een bijbaantje dat kan allemaal maar o wee als de gewone mensen meer verdienen dan wordt dat allemaal afgepakt kan allemaal en dat is on te recht waar of niet

 • no-profile-image

  Kim

  Gaan ze ook een onderzoek doen naar die jaarlijke oproepen voor ''kanker'' ondersoekjes? Dit is pas mensen onnodig bang maken en patientisering van mensen.
  Heb mijn bedenkingen aan bij onderzoekjes cq kassa / onderzoekjes die ons allemaal heel veel geld kosten en bitterweinig opleveren.

 • no-profile-image

  triple

  Gaan we ook kijken naar wat buitenlandse specialisten naast hun ziekenhuiswerk in de prive kliniek verdienen?
  Want daar gaat hetvooral om.
  Dat is dus inderdaad appels met peren vergelijken en dat wordt Bonje..

 • no-profile-image

  ANH Jansen

  Martin Bontje? Ex ZN directeur, ex VGZ en ex Coop VGZ directeur en sinds kort "zelfstandig" adviseur?
  Hoe onafhankelijk is deze man en wat gaat hij met de opgedane kennis doen?

  Waarom dan ook geen vertegenwoordige van de Orde? Van de NVZ? Van de ZKN?

  Uitkomst staat al vast op deze manier.

 • no-profile-image

  Johan Steenhuis

  Hemeltjelief! De dbc's zijn opgezet om door middel van een uniform uurtarief een gemiddeld en genivelleerd inkomen (sommigen nminder, ander meer) te laten verdienen. De praktijk is anders geworden: de meeste specialisten zijn veel meer gaan verdienen en minder gaan werken, gemiddeld 4 dagen per week. Daar wordt dus helemaal niet naar gekeken. Het bedoelde akkoord van uurtarief en inkomen is na ong. 10 jaar gesteggel er gekomen, dus, dit is een commissie voor de verkiezingen (en erna): 'we gaan er wat aan doen hoor' (ja een cie instellen. Van deze minister (en haar ambtenaren...) heb ik geen hoge pet op, ze heeft geen stuur in het heden maar waarschijnlijk ook geen geheugen/belangstelling voor het verleden.

 • no-profile-image

  adje rem

  Wanneer komt er eens een commissie die de relativiteit van de inkomens en werktijden van alle zorgbestuurderen , met overige burocraten en hun al dan niet positieve, resultaten gaat afzetten tegen de totale inkomens van diegenen die het echte , ""handen aan de patient"", zorgwerk doen, inclusief de specialisten ?? GOKJE : de bestuurderen winnen met 70 tegen 30 !!"Lang leve Kafka.

 • no-profile-image

  adje rem

  En wat moet de gewenste uitslag zijn , waarnaar deze commissie moet streven ???

 • no-profile-image

  Paul

  De zoveelste commissie die appels met peren gaat vergelijken. Uitkomst staat al vast. Niet doen dus.

 • no-profile-image

  Amiz

  Gedoe over inkomens leidt vaak tot overschrijdingen. De lat gaat meestal omhoog. Bij de top tot olympische hoogten. Devies: niet over praten. Commissie opheffen.

 • no-profile-image

  Bill

  't Zal mij benieuwen, maar ik vrees de uitslag al te kunnen voorspellen.... Ondanks recente tegenberichten van de Orde. http://t.co/CYqbcDK Daar zal waarschijnlijk simpelweg overheen gewalst worden.

Of registreer u om te kunnen reageren.