Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Eigen risico niet heilig voor SP

De SP is bereid om het standpunt omtrent het eigen risico aan te passen als de partij straks gaat regeren. De SP wil het eigen risico terug brengen naar 150 euro voor iedereen, maar de partij kan zich ook vinden een inkomensafhankelijk eigen risico.
Eigen risico niet heilig voor SP

Dat zei Henk van Gerven tijdens het Grote Zorgdebat dat 29 augustus is gehouden in Nieuwegein. ‘Bespreekbaar is dat we het eigen risico inkomensafhankelijk maken, dat is beter dan de 350 euro die er nu ligt.’

Marktwerking breekpunt

Van Gerven zei desgevraagd dat de SP eigenlijk geen breekpunten heeft, omdat de partij begrijpt dat samenwerking anders niet mogelijk is. Als enige breekpunt noemde Van Gerven de marktwerking. ‘Die moet helemaal verdwijnen of anders sterk worden teruggebracht’. (Zorgvisie- Carina van Aartsen)

Lees meer:

Het grote zorgdebat (verslag)
Politiek wil extra bezuinigen op zorg

3 reacties

 • no-profile-image

  AOW-er

  Als men eenmaal op het pluche mag plaatsnemen is men al het vorige vergeten.

 • no-profile-image

  criet

  lopen en fietsen is gezond niet waar, beloon dit dan meer dan autorijden net als energie verkwisten!

 • no-profile-image

  adje rem

  Nog even en voor de sp is ook de prijs van een auto inkomensafhankelijk????

Of registreer u om te kunnen reageren.