Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Schippers gaat onderhandelen met medicijnproducenten’

Minister Edith Schippers van VWS wil gaan praten met de fabrikanten die medicijnen maken voor behandeling van de ziekte van Pompe en de ziekte van Fabry. Dat meldt de NOS. Ze hoopt te bewerkstelligen dat de prijs van de medicijnen naar beneden kan.
‘Schippers gaat onderhandelen met medicijnproducenten’

Deze week ontstond ophef over een uitgelekt conceptrapport van het College van Zorgverzekeraars, waarin stond dat medicijnen voor de (zeldzame) ziekte van Pompe en Fabry te duur zouden zijn, en daarom uit het basispakket zouden kunnen.

Kosten

De NOS achterhaalde dat medicijnen voor de ziekte van Fabry in Nederland 219.000 euro kosten, maar in Frankrijk 217.000 euro, en in de Verenigde Staten 202.000 euro. Medicijnen voor de ziekte van Pompe kosten in Nederland voor één patiënt jaarlijks 400.000 tot 700.000 euro, maar in de VS 245.000 euro. (NOS – Wouter van den Elsen / Twitter / Beedl © ANP Phil Nijhuis)

Lees meer:

Discussie losgebarsten over schrappen medicijn door CVZ

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    nvt

    Er wordt vast bedoeld College van Zorgverzekeringen niet Zorgverzekeraars, foutje bedankt

Of registreer u om te kunnen reageren.