Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Spaarne Ziekenhuis start proef met no-show tarief

Het Spaarne Ziekenhuis is onlangs gestart met het uitdelen van boetes aan mensen die hun gemaakte afspraak niet nakomen. Volgens het ziekenhuis komt het regelmatig voor dat mensen zonder bericht wegblijven voor een afspraak op de polikliniek. Deze tijd kan beter besteed worden aan patiënten die wel komen, zo stelt het ziekenhuis.
Spaarne Ziekenhuis start proef met no-show tarief

Momenteel gaat het nog om een proef op de poliklinieken revalidatie en dermatologie, en bij revalidatiedagbehandeling (bijvoorbeeld: fysiotherapie en ergotherapie). Om de patiënten aan hun afspraak te herinneren, krijgen ze 48 uur van tevoren SMS van het ziekenhuis. Een afspraak kan nog worden afgezegd tot 24 uur van tevoren. Patiënten die hier zonder bericht niet op de gemaakte afspraak verschijnen, krijgen een rekening van 45 euro.

Proef

De proef start op 30 augustus. In november volgt evaluatie. Wanneer deze positief is, wordt het no-show tarief ook op de overige poliklinieken ingevoerd.
(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Spaarne Ziekenhuis )

‘Ziekenhuis moet “no-show” aanpakken’
Boete voor no-show bij Waterlandziekenhuis
Schippers dwingt ziekenhuizen no-show aan te pakken

Eén reactie

  • Remkoo

    Ik ben benieuwd hoe de proef is verlopen?? ik lees dat sommige ziekenhuizen met 50% no show dalen door het gebruik van sms. Bij GGD zaanstreek Waterland is dit een succes geweest.

Of registreer u om te kunnen reageren.