Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Korting bij Menzis voor gezonde levensstijl

Zorgverzekeraar Menzis beloont als eerste zorgverzekeraar ter wereld klanten die gezonder willen leven. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Mensen die sporten of stoppen met roken, kunnen punten sparen en daar mee een deel van hun eigen risico of aanvullende zorgverzekering betalen.
Korting bij Menzis voor gezonde levensstijl

Bestuurvoorzitter Roger van Boxtel legt in het AD uit dat klanten niet alleen punten krijgen als zij wat doen aan hun ongezonde leefstijl, ook worden zij beloond voor het doneren van bloed, zich opgeven voor orgaandonatie of zich inzetten als mantelzorger. Bovendien krijgen verzekerden spaarpunten als zij vaste klant zijn of wanneer zij online declareren. Van Boxtel: ‘Met dit spaarprogramma willen we onze verzekerden prikkelen om meer te bewegen en gezonder te leven.’

Punten sparen

In drie jaar tijd kunnen verzekerden maximaal 5000 punten sparen. De waarde hiervan kan oplopen tot ongeveer 250 euro aan kortingen. Wie de punten inzet om zijn eigen risico mee te betalen, kan maximaal een korting van rond de 30 tot 35 euro per jaar krijgen. Iedereen kan hieraan deelnemen: jong en oud, rijk en arm, gezond en ziek, benadrukt de bestuursvoorzitter. ‘Wie nu al aan sport doet, krijgt daarvoor punten. En dat geldt eveneens voor mensen die als mantelzorger werken, die vaste klant zijn, die zich aanmelden voor bloed- of orgaanonatie, of bereid zijn om in het vervolg online te declareren.’

Controle

Over controle op de levenstijl zegt Van Boxtel: ‘Wellicht dat we in de toekomst steekproefsgewijst wat controles gaan doen, maar het uitgangspunt is vertrouwen.’ Binnen een week zijn er al 12.000 aanmeldingen voor de actie. (Algemeen Dagblad – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Grenzen aan preventie
Verzekeraars moeten preventie in wijken financieren
RVZ: Meer aandacht voor preventie welvaartsziekten
Preventie is niet betuttelend

4 reacties

 • no-profile-image

  nien

  Helaas kan ik door mijn chronische ziekte aan de helft van de genoemde acties niet meedoen... tenzij ik lieg! Maar dat kan, dus het slaat nergens op...

  Toch fijn dat je als eerlijke zieke weer gestraft wordt!

 • no-profile-image

  Hans

  Ik eet bruin brood, rook niet, drink niet, sport 2xper week, klaag digitaal, heb geen overgewicht, maar toch hoofdpijn van het topinkomen van mijnheer Roger van Boxtel uit mijn premie. Zou het toppie vinden als hij inkomen inlevert bij x% gezonde klanten.

 • no-profile-image

  dorien

  wat een goed idee, gezamenlijke verantwoordelijkheid en eigen verantwoordelijkheid voor je gezondheid wordt dan beloond , heel goed beter dan straffen omdat je rookt, drinkt etc

 • no-profile-image

  Miranda Vuijsters

  ik ben klant Bij Menzis en wil me graag aanmelden.
  verznr 998979171.
  gebdata 21-06-75

Of registreer u om te kunnen reageren.