Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Stoppen met vrije prijzen mondzorg mag van rechter

De regering mag op 1 januari 2013 het experiment met de vrije tandartstarieven stopzetten. Dat heeft de Haagse rechtbank bepaald in een kort geding dat de tandartsen tegen de Staat hadden aangespannen, zo meldt de NOS. De argumentatie van de rechtbank wordt later bekend.
Stoppen met vrije prijzen mondzorg mag van rechter

De belangenorganisatie van de tandartsen NMT stapte in juli naar de rechter, nadat minister Schippers had besloten een eind te maken aan het experiment met de vrije tarieven. Een Kamermeerderheid wil dat de prijzen weer van hogerhand worden vastgesteld. Uit onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit is gebleken dat tandartsbehandelingen 10 procent duurder zijn geworden sinds de tandartsen zelf hun prijzen mogen bepalen. Volgens de tandartsen is het onderzoek onzorgvuldig uitgevoerd en zijn de tarieven nauwelijks gestegen. Nu de tandartsen in het ongelijk zijn gesteld, bepaalt de Nederlandse Zorgautoriteit vanaf 1 januari 2013 weer de tarieven van alle tandartsbehandelingen. (NOS / Beeld ANP Nils van Houts)

Lees meer:

Motie dwingt Schippers te stoppen met vrije prijzen tandarts
Vrije prijzen tandarts doen premies stijgen
NZa werkt aan terugkeer maximumtarieven in de mondzorg

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  criet

  Nou, dat gegraai moet maar eens eindelijk afgelopen zijn maar hoe?

 • no-profile-image

  Peter de Wit

  Waarom moet de overheid en de politiek betrouwbaar zijn? Alleen voor zichzelf, bijv. met hun mooie pensioen- en wachtgeldregelingen, dat mag wat kosten.

 • no-profile-image

  Wim (psychiater)

  Natuurlijk mag dat, zie ingrijpen in andere centrale accoorden die gesloten zijn, soms nog voordat de inkt droog is zoals bij de psychiaters in de dbc tarieven nog voor deze zouden worden ingevoerd.

Of registreer u om te kunnen reageren.