Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Groep mogen fuseren

Het HagaZiekenhuis en de Reinier de Graaf Groep mogen fuseren. Dat maakt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) vandaag bekend. Het HagaZiekenhuis biedt algemene ziekenhuiszorg en topzorg aan en de Reinier de Graaf Groep biedt met name algemene ziekenhuiszorg aan.
HagaZiekenhuis en Reinier de Graaf Groep mogen fuseren
Foto: ANP Lex van Lieshout

De NMa ziet dat de concentratie geen negatieve effecten heeft voor de concurrentie. ‘Er blijven voldoende andere ziekenhuizen over waar patiënten naar toe kunnen gaan als zij niet tevreden zijn over het aanbod van het HagaZiekenhuis en/of de Reinier de Graaf Groep’, zegt Henk Don, bestuurslid van de NMa.

Onderzoek naar fusie

Bij het onderzoek naar het effect van de fusie tussen de ziekenhuizen heeft de NMa onder meer de reistijden en patiëntstromen in kaart gebracht tussen de fusiepartners en naar andere ziekenhuizen. Daarnaast zijn vragen gesteld aan concurrerende ziekenhuizen en vijf zorgverzekeraars in de regio. De NMa komt tot de conclusie dat er ook na de fusie voldoende ziekenhuizen overblijven die concurrentie bieden. Ook is er bij de overige ziekenhuizen voldoende capaciteit om eventuele extra patiënten op te vangen.

Eén reactie

  • Amiz Delft

    Wat zou nu een voelbaar en merkbaar effect zijn van de 'fusie' voor een willekeurige patiënt? De NMa denkt: geen negatief effect. Maar een positief effect? Wie onderzoekt dat nu eens? Dat zou wellicht een taak van Zorgbelang kunnen zijn. Persoonlijk zou deze fusie de 7e fusie in 35 jaar arbeidsleven zijn geweest, wanneer ik nog in het RdGG gewerkt zou hebben. Als werknemer heb ik sowieso weinig positiefs van een fusie gemerkt, maar een fusie is dan ook niet bedoeld voor werknemers.

Of registreer u om te kunnen reageren.