Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Meer dan miljoen mensen stapt over

Ruim 1,2 miljoen mensen zijn overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Dat meldt Zorgverzekeraars Nederland. Dat is 1,5 procent meer dan vorig jaar.
Meer dan miljoen mensen stapt over
Foto: foto: ANP

Van de verzekerden is 7,5 procent overgestapt naar een andere zorgverzekering. Vorig jaar, op 1 januari 2012, stapte 6 procent van de verzekerden over naar een nieuwe verzekering.

Opzeggen

Zorgverzekeraars Nederland maakte maandag voorlopige cijfers bekend. Tot 1 januari konden verzekerden hun zorgverzekering opzeggen. Ze hebben nog tot 1 februari de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Het definitieve aantal overstappers is nog niet bekend, omdat mensen ook kunnen besluiten alsnog bij hun oude zorgverzekeraar blijven. In april wordt het definitieve aantal overstappers bekendgemaakt.

Bewust

ZN-voorzitter André Rouvoet zegt het een goede ontwikkeling te vinden dat meer mensen dit jaar bewust naar hun zorgverzekering hebben gekeken. Rouvoet is niet helemaal tevreden over de transparantie voor klanten. Tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak roept hij zorgverzekeraars op om eind dit jaar, wanneer ze de nieuwe premie en polis voor volgend jaar bekendmaken, op tijd duidelijk te maken wat voor zorg ze gecontracteerd hebben. Op die manier weten verzekerden precies wat ze krijgen voor hun geld.

Carolien Stam

Eén reactie

  • Jan C

    Inside information: Er zijn 38.374 mensen weggegaan bij CZ en 42.871 mensen opnieuw ingescheven. Als u niet meer bijkomt van het lachen; 10 min de adem inhouden dan bent u van alle problemen af

Of registreer u om te kunnen reageren.