Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers zette subsidie Stivoro terecht stop

Minister Schippers hoeft Stivoro geen subsidie meer te geven voor tabaksontmoediging.
Schippers zette subsidie Stivoro terecht stop
Foto: Stivoro

Dat heeft de Raad van State beslist.

Stivoro

Stivoro krijgt sinds 1973 subsidie om tabaksgebruik te ontmoedigen in Nederland. De minister wil dat tabaks-, alcohol- en drugspreventie gebundeld wordt in een instituut, het Trimbos-instituut. Volgens de Raad van State heeft Stivoro voldoende gelegenheid gehad om de kennis die intern aanwezig is goed over te dragen aan het Trimbos-instituut. Ook is de termijn waarop de subsidie is afgebouwd volgens de Raad van State lang genoeg om ontslagprocedures van medewerkers af te ronden.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.