Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Axxicom neemt Zorg Thuis Flevoland over

Axxicom Thuishulp neemt met ingang van 1 januari 2014 Zorg Thuis Flevoland over. Met deze overname is de werkgelegenheid van circa 75 medewerkers en de zorg aan ongeveer 250 cliënten zeker gesteld. De medewerkers gaan over naar Axxicom Thuishulp, een dochteronderneming van Facilicom Services Group.
Axxicom neemt Zorg Thuis Flevoland over

Zorg Thuis Flevoland is een dochteronderneming van Zorggroep Almere en levert huishoudelijke zorg. De medewerkers en cliënten zijn geïnformeerd over de overnamen en de Ondernemingsraad en Cliëntenraad zijn akkoord.



Binnenboord

Zorggroep Almere vindt het belangrijk dat de, soms jarenlange, bestaande band tussen cliënt en medewerker behouden blijft. Bert Groot Roessink, bestuurder van Zorggroep Almere: ‘Het bestuur heeft er de afgelopen jaren alles aan gedaan om de huishoudelijke verzorging binnenboord te houden. Dit is niet haalbaar gebleken. De afgelopen weken is intensief overleg gevoerd met Axxicom. De medewerkers gaan over met behoud van rechten en plichten.’

 

Ontslagen

Voor een klein aantal medewerkers, dat niet actief in de directe hulpverlening werkzaam is, wordt een oplossing gezocht binnen Zorggroep Almere of daarbuiten. Groot Roessink is tevreden dat de onderhandelingen tot dit resultaat hebben geleid. ‘De raad van bestuur is op zoek gegaan naar een overnamepartner die de kwaliteit voor medewerkers en cliënten hoog in het vaandel heeft staan. Axxicom maakt een sterke indruk qua bedrijfsvoering. Deze overname van de onderneming zorgt voor continuïteit van zorg aan onze cliënten in Almere. Dat is een goede zaak.’

 

Axxicom

De directeur van Axxicom, Simone Schraepler, is op haar beurt content met de uitbreiding van diensten in Almere. Axxicom Thuishulp telt door de overname van Zorg Thuis Flevoland bijna 1.800 medewerkers, die werkzaam zijn in meer dan 67 gemeenten in Nederland.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.