Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Achmea reduceert 4000 arbeidsplaatsen

De grootste verzekeraar van Nederland reorganiseert de komende drie jaar ingrijpend. Het concern wil de klantgerichtheid verhogen, de kosten voor klanten verlagen en investeren in de online dienstverlening.
Achmea reduceert 4000 arbeidsplaatsen

De veranderingen zullen naar verwachting  leiden tot een geleidelijke reductie van circa 4.000 arbeidsplaatsen in de komende drie jaar.

Internet

Willem van Duin, voorzitter van de Raad van Bestuur van Achmea: 'De aanpassingen vormen een nieuwe episode in de geschiedenis van onze groep. Onze acht miljoen klanten doen steeds meer online en willen zo ook hun verzekeringen regelen. Daarom versnellen we onze aanpassingen en investeren we meer in onze  klantgerichtheid en online klantbediening.'

Gedwongen ontslagen

Van Duin stelt dat Achmea een gezond bedrijf is en dat de organisatie vanuit eigen kracht juist nu wordt uitgevoerd. Van Duin: 'Deze aanpassingen hebben gevolgen voor onze medewerkers. Dat betekent dat we er niet aan ontkomen om gedwongen afscheid te moeten gaan nemen van medewerkers.'

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • DGo

    Reduceren van 4.000 arbeidsplaatsen. Hoeveel moet je er dan niet hebben?
    Grote bezuinigingen binnen de zorg zijn te maken binnen de zorgverzekeraars! Zorgverzekeraars maar geheel afschaffen en alles via 'Apeldoorn' laten lopen :)?

Of registreer u om te kunnen reageren.