Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Schippers moet haast maken met begrijpelijke zorgnota’s’

Minister Schippers van VWS moet in de strijd tegen mogelijke zorgfraude snel regelen dat patiënten een begrijpelijke nota van hun behandeling krijgen. Dat stelt een meerderheid in de Tweede Kamer van PvdA, VVD en CDA vandaag, aldus de Volkskrant.
‘Schippers moet haast maken met begrijpelijke zorgnota’s’
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Volgens de Kamermeerderheid helpt een leesbare factuur tegen merkwaardig hoge declaraties van ziekenhuizen. Eerder deze week liet de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza) weten boetes uit te gaan delen aan ziekenhuizen die dit nog niet voor elkaar hebben, aldus de Volkskrant.

Upcoden

In de visie van de Kamer kunnen patiënten betrokken worden bij de strijd tegen het 'upcoden' (het sturen van te hoge rekeningen), maar dan moeten ze wel tijdig een leesbare factuur opgestuurd krijgen. 'De patiënt is de beste controleur om zicht te krijgen of de rekening normaal is. Ik vraag me erg af waarom dit zo lang moet duren', zegt CDA-Kamerlid Hanke Bruins Slot in de krant.

3 reacties

  • adje rem

    Mijn advies aan Schippers : vervang nu eens de vierkante door RONDE wielen !!

  • adje rem

    Leuk .Het huidige onbegrijpelijke regeringsbeleid vraagt om leesbare en 'begrijpelijke 'zorgnota's , is .....alsof een analfabeet om duidelijk schrijven vraagt ? ?

  • De Vogelvrije Huisarts

    Geweldig advies, 7 jaar na introductie zorgstelsel..... Echt om vertrouwen in te hebben.

Of registreer u om te kunnen reageren.