Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bestuurlijke fusie Universiteit Maastricht en azM afgeblazen

De bestuurlijke integratie van het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht (UM) is niet haalbaar. Dat meldt de UM op haar website.
Bestuurlijke fusie Universiteit Maastricht en azM afgeblazen
Foto: ANP Lex van Lieshout

Beide organisaties hebben de afgelopen maanden de mogelijkheden besproken om tot een geïntegreerd bestuurlijk model te komen. Intensieve besprekingen tussen de raad van bestuur azM, het college van bestuur UM en hun raden van toezicht hebben geen allesomvattende uitkomst opgeleverd.

Coöperatie

De raden van bestuur en toezicht hebben wel afspraken gemaakt over de bestaande 'operationele samenwerking' tussen het azM en het UM. De tweewekelijkse gezamenlijke bestuursvergaderingen, gemeenschappelijke strategiebijeenkomsten en de gezamenlijke activiteiten bij de doorontwikkeling van de Chemelot Campus en de Maastricht Health Campus blijven gehandhaafd.

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.