Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Erbudak spant rechtszaak aan over aandelen Slotervaarziekenhuis

Geschorst bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis Aysel Erbudak spant een rechtszaak aan tegen de zogenoemde ‘erven Schram’. De rechtszaak gaat over de aanbiedingsplicht en waarschijnlijk ook over de nieuwe aandelenemissie die het Slotervaartziekenhuis vorige week heeft gedaan.

Dit zeggen ingewijden.

'Nietig'

Met de emissie lijken de familieleden van Erbudaks overleden zakenpartner Jan Schram, en mede-eigenaren van het Slotervaartziekenhuis, te proberen om de bestuursvoorzitter buiten spel te zetten. Door het uitgeven van nieuwe aandelen, zou het aandeel van 49 procent dat Erbudak nu in bezit heeft, verkleinen. Volgens deskundigen is de aandelenemissie die onlangs heeft plaatsgevonden terwijl er volgens de statuten een aanbiedingsplicht is, nietig en vernietigbaar. Erbudak zou het eerste recht hebben op overname van de aandelen van Jan Schram. Aan deze ‘aanbiedingsplicht’ zou de familie Schram zich niet houden. De rechtszaak dient op 2 april bij de rechtbank Amsterdam.

Nieuwe aandelen

De nieuwe aandelen zijn gegaan naar, volgens eerdere berichten van het NRC, ‘een vastgoedbedrijf in Velsen Noord’. Te denken valt hierbij aan Delta Onroerend Goed, het bedrijf van Jan Schram, waar op dit moment familielid Rob Schram bestuursvoorzitter is. Rob Schram zegt niet te willen reageren.

Slotervaartziekenhuis

Met de overname van de aandelen van Jan Schram zou het belang van Erbudak worden uitgebreid naar honderd procent van het Slotervaartziekenhuis en diverse andere bedrijven die zij met Jan Schram had. Erbudak reageerde desgevraagd dat ze alle aandelen, waaronder die van het Slotervaartziekenhuis, gaat overnemen.  Zij zou dan in principe weer kunnen terugkeren als bestuursvoorzitter. De verhoudingen met de twee zittende bestuursleden lijken evenwel bekoeld. Het Slotervaartziekenhuis wil niet zeggen of Erbudak kan en mag terugkomen in haar functie. Er is intussen wel een zoektocht naar een interimbestuurder aan de gang. ‘De gesprekken met kandidaten zijn gaande’, zegt de ziekenhuiswoordvoerder. Voor hoe lang de interimmer wordt aangetrokken, kan de woordvoerder niet zeggen.

3 reacties

 • fred

  Geachte lezer,
  In Den Haag is men bezig om allerlei zorgwetten te veranderen.
  Deze kwestie is koren op de molen van de tegenstanders van de gereguleerde marktwerking in de zorg.Ik verwijs ook naar de dubieuze kwesties in de AWBZ-sector: 750.000 AWBZ-gebruikers hebben een bedrag nodig van 25 miljard euro.
  Eigenlijk is 25 miljard euro buitenproportioneel.
  En let U op:Aysel van het Slotervaart staat in juridische zin erg sterk;en dus nog meer financiele problemen voor Meromi Holding,de erven Schram en het Slotervaartziekenhuis.
  Waar gaat het eigenlijk om in de zorg?

 • adje rem

  Neen , beste Rob. Marktmacht verblindt. En de minister maar vragen hoe de zorgkosten beperkt kunnen worden ? ? ! De visie van deze minister lijkt mij evenredig aan haar inzicht . Zelfs Nijenrode kan geen I.Q. verhogen , wel een tekort daaraan middels arrogantie te verbloemen. Of herkent niemand zich daarin ? ?

 • Rob

  Hebben die mensen dan echt niet door dat ze op deze manier de waarde van hun eigen investeringen verlagen?

Of registreer u om te kunnen reageren.