Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Streep door overname LangeLand

De overname van het LangeLand Ziekenhuis door de MC Groep van Loek Winter is opgeschort. Het ziekenhuis is in gesprek met een derde partij, naar verluid is dit zorginstelling Vierstroom.
Streep door overname LangeLand
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Volgens het ziekenhuis zijn de onderhandelingen opgeschort omdat Winter de overname financieel onhaalbaar acht in het licht van zijn financiële voorwaarden. Winter wilde onder meer dat de schuldeisers een deel van hun schuld zouden kwijtschelden, maar die zagen dat niet zitten. Belangrijkste schuldeisers zijn de ING Bank en het ziekenhuis MC Haaglanden, waarmee het Langeland tot voor kort in de A12-combinatie zat.

Derde partij

Het LangeLand is inmiddels in gesprek met een derde partij. Deze gesprekken zullen enkele weken in beslag nemen. De inzet blijft een volwaardig basisziekenhuis waarbij de continuïteit van zorg gewaarborgd is voor de inwoners van Zoetermeer e.o.

5 reacties

 • Jan C

  Dit is nu een schoolvoorbeeld dat niet thuishoort in de zorg en die hebben geleid tot ernstige financiele en fysieke problemen waarin de zorg zich bevindt.
  De ego's van de leiders van Vierstroom zijn zo groot dat ze er een ziekenhuis bijwillen: aanzien, macht, juppiegedrag e.d liggen daaraan ten grondslag.
  Vierstroom moet zich bezighouden met de gehandicapte en hulpbehoevende ouderenzorg: DAAR STAAN ZE VOOR OPGESTELD.
  (het is hetzelfde als met SNS en vele anderen: helemaal geil van macht en aanzien werden miljarden vastgoedinvesteringen (golfresorts e.d) gedaan, terwijl ze daar geen bal verstand van hadden).
  En HELAAS, elke bestuurder van een zorginstelling, weet dat hij of zij er mee wegkomt, als het een fiasco wordt. Ziet men het aankomen dat ruilt men even (met een hele hele dikke bonus) met een andere zorginstelling (hoeveel voorbeelden moet ik geven).
  Overigens is dat dezelfde Vierstroom, die een jaar geleden, hulp en brand predikte als de familie niet voor een groot gedeelte de Vierstroom ging runnen: anders -- volgens de directie -- zouden ze het financieel niet kunnen bolwerken.
  Die oproep krijgt nu duidelijk het karakter van LANDELIJK DE SHOW STELEN. BAH. BAH.
  En dat allemaal over de ruggen van vaak weerloze droevige patienten. Bah Bah.

 • adje rem

  Net vernomen dat EYEWORKS Langeland wil overnemen . De patientveiligheid wordt , gegarandeerd , ..elke vierkante meter gemonitord, terwijl Endemol volgend jaar de musical gaat uitbrengen met de titel : zomertijd , wintertijd.

 • adje rem

  De Wordcorrector sloeg weer onbedoeld toe . Er moest staan : moet Aysal Erbudak dit zieke huis weer gezond maken of duikt een eerder falende ex-generaal in deze zorgshit. Overigens loopt de gezondheid van de patiënten geen enkel gevaar , zullen de bestuurders verklaren en anders (h)erkennen ze dat toch niet.

 • adje rem

  De soap must go on . Niet de patiënt staat centraal , maar het grote GELD ? De ZORG is dan ook verworden tot EEN grote financiële gangbang . Moet nu Aysal Erbudak dit ziekenhuis weer gezond maken ? ?

 • adje rem

  Ienie menie mutte tien pond kaas ,wie wordt er in langeland de baas. Is dit nu een KOSTELOZE of kostelijke soap , met de titel : Afgang west .

Of registreer u om te kunnen reageren.