Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NMa is vanaf vandaag De Autoriteit Consument & Markt

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), Consumentenautoriteit en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA) vormen vanaf 1 april samen een nieuwe toezichthouder: de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
NMa is vanaf vandaag De Autoriteit Consument & Markt

De ACM is een onafhankelijke toezichthouder die ook toezicht houdt op de zorgsector. Bedrijven kunnen bij de ACM terecht met hun signalen over andere bedrijven die zich niet aan de regels houden. Bijvoorbeeld omdat zij afspraken maken over prijzen. Als grote bedrijven of instellingen willen fuseren, dan onderzoekt de ACM de gevolgen voor de concurrentie. Als deze nadelig zijn, dan stelt de autoriteit voorwaarden aan de fusie of verbieden deze helemaal. Daarnaast legt de ACM in specifieke markten extra regels op om de concurrentie te stimuleren. Dit zijn de markten voor telecommunicatie, vervoer, post en energie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • A. de Boer

    toch grappig dat op de meeste ' markten' waar de ACM over gaat niet of nauwlijks functioneren... zou hier een verband zijn? Een onafhankelijke autoriteit zou concluderen van wel...

Of registreer u om te kunnen reageren.