Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ontslagen Erbudak wil Slotervaartziekenhuis overnemen

De schorsing van de voormalig bestuursvoorzitter van het Slotervaartziekenhuis is omgezet in een ontslag. Desondanks ziet Aysel Erbudak haar kansen groeien om alle aandelen in bezit te krijgen en terug te keren.

Erbudak: 'Er verandert niets aan mijn kansen.'

Kort geding

Het kort geding dat vandaag bij de rechtbank in Amsterdam zou dienen, is opgeschort. De aandelen van Erbudaks overleden zakenpartner zijn nu door de erfgenamen aan haar aangeboden. Ook hoopt zij deze week in bezit te komen van de informatie rondom de emissie van de nieuwe aandelen die enige tijd geleden plaatsvond. Een deel van de lening van Delta Onroerend Goed aan het Slotervaartziekenhuis is omgezet in nieuwe aandelen. Daarmee zou het belang van 49 procent dat Erbudak had, zijn verwaterd tot nog geen procent. Erbudak: 'Deze aandelenemissie gaan we nietig maken.'

Slotervaartziekenhuis

Erbudak gaat ervan uit dat alle besluiten die 'de erven Schram' hebben genomen sinds het negeren van de aanbiedingsplicht, ongeldig zijn. Daar onder valt ook de schorsing van haar als bestuursvoorzitter die is omgezet in een ontslag. Dit ontslag is aangezegd door de algemene vergadering van aandeelhouders, kort gezegd: de erven Schram. 'Als ik straks alle aandelen in bezit heb, bepaal ik wie blijft en wie weg gaat. In het Slotervaart weten ze dat ook: dan staan de raad van bestuur en de raad van commissarissen op straat.'

Achmea

Over het contract dat het Slotervaartziekenhuis tijdens de afwezigheid van Erbudak heeft gesloten met zorgverzekeraar Achmea is ze niet te spreken. Erbudak, die naar eigen zeggen nog in onderhandeling was: 'Ze hebben een contract voor 5,5 miljoen lager afgesloten dan waarop in heb ingezet. Ik kon tekenen voor 77 miljoen euro.'

8 reacties

 • Jan C

  Deze mevrouw heeft het Slotervaartziekenhuis WEER op de kaart gezet en kreeg nog niet zolang geleden heel, heel lovende woorden van vriend en vijand.
  Wat is er aan de hand?. Wordt de afgunst te groot?
  Ja, iets te hoog boven het maaiveld is nog altijd een doodzonde in Nederland.

 • fred

  Geachte lezer,
  Het private en publieke geld komen tot actie in het Slotervaartziekenhuis.
  Er zijn gevoeligheden ontstaan tussen de bestuurders.
  Het is net een Echternach-processie: twee stappen vooruit en een stap achteruit.
  Het Slotervaartziekenhuis vervult een belangrijke functie voor o.a. Amsterdam-West.
  Daarom blijft het ziekenhuis bestaan.
  Vriendelijke groet.

 • adje rem

  Staat rp 13 soms voor Roddel Praat 13 ? ?

 • adje rem

  Tja rp13 . Heeft mevrouw Erbudak ook 29 miljoen euro's meegekregen zoals Rijkman ? ? Word mevrouw Erbudak binnenkort vervolgd zoals C.v.d. Hoeven wegens aandelengesjoemel ? ? Waarop berust uw wantrouwen ? ? Noem eens man en paard als u durft. Bent u soms lid van de raad van gluiperige , achterbakse pharizeeers ? ?

 • adje rem

  Is de beschermheer van deze ''raden van pharizeeisch gekonkel'' soms .....JUDAS ? ? Met Pasen herdenken wij in dit land nog het verraad van Judas en de verrijzenis van Jesus. Vieren wij binnenkort de 'verrijzenis' van Aysal Erbudak .? ? Waar waren overigens de nza en de NMa nu ?? En de igz ? ? Met Paasreces om de handen in onschuld te wassen ? ? De patiënten waren ' natuurlijk' geen moment in gevaar ? ?

 • RP13

  Erbudak heeft voor mij een te groot ego om een goede bestuurder te zijn. In rijtje Groenink en Van der Hoeven. Ik vertrouw haar niet en geloof niet dat ze het beste voor heeft met het ziekenhuis; eerder met zichzelf...

 • Internetburger

  Hopelijk slaagt ze er in. Ze heeft sinds haar komst bewezen dat ze de juiste vrouw op de juiste plek is. Ze is een voorbeeld van geslaagd ondernemerschap in de zorg waarbij de kwaliteit van de zorg en aandacht voor de patiënt niet verloren gaan en zelfs verbeteren.

 • adje rem

  Zet hem op mevrouw Erbudak. Veel succes ! ! Alle aandelen is niet nodig . 51 % is genoeg. Graag zou ik weten wie de raad van bestuur en van toezicht vormDEN ??
  Dit kliekje is zelfs ingevroren niet meer te nuttigen en zeker niet te recyclen.

Of registreer u om te kunnen reageren.