Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

CZ onderzoekt te hoge declaraties dyslexiebureaus

Zorgverzekeraar CZ heeft een onderzoek ingesteld naar het declaratiegedrag van een aantal bureaus die kinderen met dyslexie behandelen. De bureaus dienen structureel te hoge declaraties in.
CZ onderzoekt te hoge declaraties dyslexiebureaus
Foto: ANP Photo, Koen Suyk

De bureaus behandelen kinderen veel langer dan de afgesproken 60 sessies, zegt een woordvoerster van de zorgverzekeraar. Als de bureaus hier geen goede verklaring voor kunnen geven, moeten ze het geld aan CZ terugbetalen. Volgens een woordvoerster van de zorgverzekeraar gaan door onjuiste declaraties van dyslexiebureaus landelijk miljoenen euro's verloren. (ANP)

Eén reactie

  • A. de Boer

    Verloren? Deze dysleticus heeft er nog dagelijks profijt van. Evenals de overheid die, mede vanwege mijn alfabetisme en daardoor hogere opleidingsniveau, maandelijks een hoger bedrag aan belastingen incaseerd!
    Niks verloren, veel gewonnen dus. Een zogenaamde win-win situatie.

Of registreer u om te kunnen reageren.