Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Abvakabo: 'Winsten ouderenzorg naar recordhoogte'

De winsten in de ouderenzorg zijn volgens de FNV-bond Abvakabo tot recordhoogte gestegen in 2012. Miljoenen euro’s voor de zorg zijn door zorginstellingen op de bank geparkeerd, meldt de vakbond zaterdag.
Abvakabo: 'Winsten ouderenzorg naar recordhoogte'

Volgens de cijfers van Abvakabo werd de grootste nettowinst geboekt door het zorgconcern Espria: 27 miljoen in 2012. Espria beschikt inmiddels over een eigen vermogen van 155 miljoen. Zorginstellingen hebben op dit moment een gemiddeld eigen vermogen van 28 procent, 6 procent meer dan een jaar eerder. Het totale eigen vermogen van verpleeghuis- en thuiszorg bedraagt volgens de cijfers van Abvakabo 3,7 miljard. (ANP)

Eén reactie

  • Jan C

    Hoe hoger de winsten werden, hoe meer de hulpbehoevende ouderen, zieken en gehandicapten in de verpleegtehuizen in hun eigen vuil komen zitten.
    Slaap maar lekker door

Of registreer u om te kunnen reageren.