Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schadevergoedingen Ruwaard van Putten gegarandeerd uitbetaald

Mensen die een schadeclaim hebben lopen tegen het Ruwaard van Putten ziekenhuis hoeven niet te vrezen dat een eventuele schadevergoeding niet uitgekeerd zal worden vanwege het faillissement. In het geval dat de rechter overgaat tot het toekennen van schadeclaims, zal de schadeverzekeraar deze claims direct uitbetalen aan de eisers.
Schadevergoedingen Ruwaard van Putten gegarandeerd uitbetaald

Volgens woordvoerder Onno Houtschild van curatoren Henri Bentfort van Valkenburg en Martijn Vermeeren is de verzekeringspremie voor de aansprakelijkheidsverzekering betaald. ‘Bij faillissementen is denkbaar dat verzekeringspremies niet betaald zijn. Bij het Ruwaard van Putten is dat nadrukkelijk wel betaald. Bestuursvoorzitter Jan van Zoelen acht het cruciaal dat dit op orde is.’

Schadebedragen

Voor de vijf of zes schadeprocedures die nu lopen tegen het voormalige Ruwaard van Putten ziekenhuis, is een bijzondere constructie bedacht. Houtschild. ‘In de normale situatie zou bij zo’n claim de verzekeraar het toegekende bedrag uitkeren aan het ziekenhuis, die daarmee vervolgens de gedupeerden zou vergoeden. Dit werkt in geval van faillissement niet zo. Dan zou dat schadebedrag in de failliete boedel verdwijnen. Om dat te voorkomen is met de schadeverzekeraar afgesproken dat hij deze eventuele schadebedragen direct aan de eisers zal uitkeren.’

Claims

De lopende schadeprocedures startte nadat het Ruwaard van Putten Ziekenhuis vorig jaar zijn afdeling cardiologie sloot omdat er in 2010 opvallend veel patiënten op de afdeling waren overleden. Letselschade-advocaat Rob Vermeeren verklaarde destijds dat veel claims mogelijk in de vorm van een gezamenlijke schikking worden behandeld. Maar volgens de advocaat zijn enkele klachten zo ernstig dat die tot een afzonderlijke procedure hebben geleid. Zo zou er iemand door medische fouten arbeidsongeschiktheid zijn geraakt. Dergelijke claims kunnen volgens Rob Vermeeren in de tonnen lopen.

Of registreer u om te kunnen reageren.