Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Van Rijn schrapt 10-uursgrens pgb

Zo’n 45.000 mensen die per week minder dan 10 uur begeleiding hebben, behouden in 2014 hun persoonsgebonden budget (pgb), waarmee ze zelf hun zorg kunnen regelen. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten.
Van Rijn schrapt 10-uursgrens pgb

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) schrapt de 10 uursgrens in het pgb. Hij komt zo tegemoet aan de wens van de Tweede Kamer, die hoopte dat de bewindsman een alternatief kon vinden voor deze maatregel. Die was afgesproken in het begrotingsakkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie in 2012 sloten. (ANP)

2 reacties

  • adje rem

    Beste Martin65 . Bij deze regering gaan, multiculti ,recht en onrecht hand in hand.

  • Martin65

    Mooi dat dit voor bestaande budgethouders van de baan is! Nog mooier zou zijn als dit ook oor nieuwe budgethouders een recht wordt. Naar mijn mening is dit een rechtsongelijkheid die in Nederkland niet zou mogen bestaan. Iemand die nu zorg nodig heeft moet toch hetzelfde kunnen kiezen als iemand die al jaren zorgvraagt? Kom op Martin van Rijn, je bent goed bezig maar.... 'gelijke monniken', gelijke kappen....

Of registreer u om te kunnen reageren.