Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa: Huisarts mag geen apotheken weren

Patiënten van de huisartsenpraktijk in Prinsenbeek kunnen bij iedere apotheek voorgeschreven medicijnen bestellen, ook bij de internetapotheek Thuisapotheek. De praktijk werd vorig jaar door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op de vingers getikt omdat het samenwerkingsverbanden van huisartsen expliciet weigerde om hun patiënten door te verwijzen naar de internetapotheek.
NZa: Huisarts mag geen apotheken weren
Foto: NZa

Op de website van de praktijk in het Brabantse Prinsenbeek staat nu dat zij doorverwijst naar elke apotheek waarvoor de patiënt kiest. Ook de Zorggroep Almere kreeg vorig jaar een berisping van de NZa. Dat onderzoek loopt nog, zo liet een woordvoerster van de NZa weten. (ANP)

2 reacties

  • adje rem

    Beste Joshua .........Een VRIJ land ? ? ? Met een Opstelten en Teeven op justitieel boetenbeheer ? ? ook ben je niet VRIJ om belasting te betalen , maar je MOET.

  • Joshua

    En terecht. Wij leven in een vrij land.

Of registreer u om te kunnen reageren.