Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers rekent op meevallers in 2014

De twee zorgakkoorden die minister Edith Schippers (VWS) heeft gesloten, leveren voor de begroting van volgend jaar 459 miljoen euro extra bezuinigingen op. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag. Deze bezuiniging is 250 miljoen euro groter dan de besparing die het ministerie bij de presentatie van het tweede zorgakkoord noemde in juli.
Schippers rekent op meevallers in 2014
Foto: VWS

In totaal leveren de beide zorgakkoorden uit april en juli volgend jaar 459 miljoen euro op die nog niet was opgenomen in de zes miljard euro die het kabinet extra wil bezuinigen. Volgens het FD is dit goed nieuws voor het kabinet. Het ministerie van VWS benadrukt dat eventuele mee- of tegenvallers nog van invloed kunnen zijn op dit bezuinigingsbedrag. Of de totale meevaller hoger of lager uitpakt dan de 459 miljoen euro, moet blijken op Prinsjesdag.

Begroting

De afgelopen jaren overschreed het minister van VWS steevast de begroting. In de voorjaarsnota van dit jaar kwam daar voorzichtig een kentering in. Daarin werd geraamd dat de zorg dit jaar juist 100 miljoen minder uitgeeft dan gepland. (FD)

4 reacties

 • Barbel

  Ik vraag me af of ze ooit anders gaan denken ook als ze 65 zijn want ze graaien nu al wel een flinke bankrekening in het buitenland bij elkaar voor 'later' Daarom willen ze zo lang mogelijk op dat rode pluche blijven zitten want LANGER IS MEER.Ik reken nergens meer op , hooguit op steeds minder voor ons de gewone burger die het allemaal op moet brengen zodat zij mooi weer kunnen spelen op het toneel in Brussel. Steeds meer verpleegkundigen worden uit nood zzp'er en hoewel die om het hoofd boven water te houden, steeds voor lagere uurtarieven nog proberen iets te verdienen met behoud van het respect voor de patient, drijgen er steeds meer te verzuipen. Want waar gaat deze meevaller weer naartoe? Ze zal zich wel weer op een ander punt verrekend hebben zodat ze het in dat eindeloze gat kan stoppen. Hebben ze zelf al wat ingeleverd van hun mooie salaris?

 • Jan C

  Nou ik reken niet op meevallers, want de regel is (uit de fraude wereld): eenmaal een criminele graaier blijft een criminele graaier.
  Maar Truus Schippers komt er nog wel achter. Dadelijk als ze gepensioneerd is praat ze 180 graden anders. Net als van Agt, Lubbers, van Boxtel en nog een zooi.
  Nu heult ze mee met het netwerk dat haar op het pluche moet houden.

 • adje rem

  Omgekeerd hoop ik dat in de Zorg ooit nog eens de protocollen vervangen worden door Gezond Verstand, maar daar REKEN ik zeker niet op .

 • De Vogelvrije Huisarts

  Als je niet goed begroot wordt dit inderdaad steevast overschreden.... Wat een geweldige frame. Presentatie Paul Schnabel gemist?

Of registreer u om te kunnen reageren.