Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgaanbieder Vierstroom mag LangeLand Ziekenhuis overnemen

De zorgaanbieder Vierstroom mag het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer overnemen. De overname is goedgekeurd door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Zorgaanbieder Vierstroom mag LangeLand Ziekenhuis overnemen
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Het gaat hier om een overname van een ziekenhuis door een zorgaanbieder op het gebied van onder andere thuiszorg en diverse zorgwoonvormen. Vierstroom en LangeLand bieden verschillende typen zorg aan. Er is dus geen overlap en ze concurreren niet direct met elkaar. Partijen verwijzen wel patiënten en cliënten naar elkaar. ACM heeft gekeken of dit de concurrentie zou kunnen beïnvloeden.

Doorverwijzen

Chris Fonteijn, bestuursvoorzitter ACM: 'Slechts een heel laag percentage van de cliënten van Vierstroom wordt doorverwezen door een ziekenhuis. Er blijft voldoende ruimte over voor concurrenten.' Uit onderzoek van ACM blijkt dat één op de drie bewoners van Zoetermeer naar een ander ziekenhuis gaat dan het LangeLand. Het LangeLand Ziekenhuis verwees de afgelopen jaren al uitsluitend door aan Vierstroom. Tegelijkertijd blijkt dat een nieuwe concurrent van Vierstroom afgelopen jaar een aanzienlijke positie heeft weten te verwerven.

5 reacties

 • adje rem

  Tja beste M. Kleefstra . Dat is een foutje , bedankt , hè ? Vierstroom kreeg dus al zoveel patiënten van Langeland dat zij nu dus € 6.000.000,00 kunnen bieden voor deze overnamefusie ? En niet te vergeten de stroom aan verplichte MANTELZORGERS die de dure professionals gratis moeten vervangen . Goeie handel dus voor dit Vijfstromenkartel van J.v.d.O .in deze Zorgmarkt .

 • Jan C

  @MMO van de laar. Als de solvabiliteit en liquiditeit van Laagland prima is, denk je dan dat er aanleiding is om deze overname (geen bestuurlijke fusie van de laar) te doen???.
  Wat hebben we nu aan deze nietszeggende, zalvende en watjes opmerkingen?.
  Helaas lopen er teveel van zulke zachte nietszeggende figuren in de zorg: daarom klaagt heel Nederland.

 • fred

  Geachte lezer,
  Het is ook mogelijk op basis van wederzijdse bevindingen een bestuurlijke fusie aan te gaan.
  Natuurlijk zijn we met z'n allen zeer benieuwd naar de solvabiliteit en liquiditeit van de beide organisaties.
  Vriendelijke groet

 • Jan C

  VIERSTROOM dat is de zorgaanbieder die -- UIT FINANCIELE NOOD -- een jaar geleden en onlangs ook een heel sterk pleidooi hield om verplicht mantelzorg te doen in Vierstroom EN DIE NU EEN ZIEKENHUIS KOOPT.
  KUNT U HET NOG VOLGEN???

 • Miek

  De informatie dat het Lange Land ziekenhuis de laatste jaren uitsluitend naar de Vierstroom heeft verwezen is onjuist. Het Transferbureau van het Lange Land ziekenhuis heeft contacten met meerdere zorgaanbieders en verwijst cliënten ook naar hen.

Of registreer u om te kunnen reageren.