Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Banken achter fusie Orbis en Atrium

De ziekenhuizen Orbis en Atrium mogen van de banken fuseren. De banken hebben overeenstemming bereikt over de financiering en het verstrekken van een achtergestelde lening om het vermogen van de fusiecombinatie te versterken. Dat zeggen goed ingevoerde bronnen.
Banken achter fusie Orbis en Atrium
Foto: ANP

Een van de consequenties is dat Orbis straks niet meer onder verscherpt toezicht staat van de afdeling bijzonder beheer van ABN Amro. De twee ziekenhuizen hebben deze week in een gezamenlijke verklaring laten weten dat over de voorwaarden van de financiering van de fusieorganisatie een akkoord is bereikt met de banken en dat de uitwerking van de financieringsovereenkomst 'op koers ligt'. De ziekenhuizen streven naar een fusie per 1 januari 2015.

Groot obstakel

De financiering is de afgelopen jaren een groot obstakel geweest voor de fusie. De fusie moest telkens worden uitgesteld. In november 2012 ging de ACM al akkoord met de samenvoeging van de ziekenhuizen. Eerder dit jaar werd bekend dat het Waarborgfonds voor de Zorgsector en de banken het op hoofdlijnen eens zijn geworden over de financiering.

Onverminderd positief

In hun verklaring laten de raden van bestuur van Atrium MC en Orbis Medisch en Zorgconcern weten dat ze 'onverminderd positief' blijven over de fusie en dat ze deze van groot belang achten voor de continuïteit en kwaliteit van de patiëntenzorg in de regio. Ze reageren daarmee op kritische berichten in de regionale pers.  De ziekenhuizen stellen dat het aantal klinische opnames en dagopnames dit jaar bij beide ziekenhuizen is gestegen ten opzichte van vorig jaar. Het aantal eerste bezoeken aan de poliklinieken is bij sommige onderdelen gedaald. De ondernemingsraden van de ziekenhuizen zijn akkoord gegaan met de fusie.

Locatie van Orbis MC (rood) en Atrium MC (blauw)

 

 

 

 

Eén reactie

  • paultjeb

    Als ze maar zorgen dat de seh blijft in Sittard.Als wij naar Heerlen moeten zijn we voor 20 km per rit meer bezine kwijt, meer lucht vervuiling en patienten dood door te lange rit terwijl we op 7km een prachtig groot ziekenhuis hebben.Bovendien hebben ze ons seh brunssum op 5 km nog niet zolang geleden af ge pakt.De huisartsen praktijk in onze gemeente heeft zich 2 jaar geleden aangesloten bij de nachtcare inSittard en van oudsher is deze gemeente meer opSittard gericht.Nu heerlen de seh in brunssum heeft gesloten gaan vandaar ook al meer mensen naar Sittard.Mooi verdeelt ligt Sittard in het midden van onze mooie provincie en zou dit nieuwe ziekenhuis met zijn modernste inrichting naast Maastricht het grootste ziekenhuis moeten zijn.En niet uitgekleed worden.iedereen heeft recht op het beste van het beste, dus bezind eer ge begint en ga er vooral eerst kijken voordat u beslissingen neemt.bij voorbaat dank.

Of registreer u om te kunnen reageren.