Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Oomen doneert jaarsalaris aan Voedselbank

Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW, heeft zijn jaarsalaris van 125.000 euro geschonken aan de Voedselbank. Normaal gesproken verdeelt hij ieder jaar zijn jaarsalaris onder zijn werknemers.
Oomen doneert jaarsalaris aan Voedselbank

Dit jaar gaat het bedrag naar voedselbanken in de regio's waar zijn bedrijf het meest actief is: Delft, het Westland, Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Een noodzakelijk doel, volgens Oomen in het AD. 'Ik zie de groeiende armoede. In de feestmaand ontberen veel mensen de gezelligheid die bij deze dagen hoort. Het is schrijnend dat deze groep in ons land groeiende is.'

Oomen

Oomen komt overigens niets tekort, meldt de krant. 'Hij is multimiljonair, rijdt in een Maserati en drinkt wijnen van de exclusiefste chateaus. Met DSW sponsort hij voetbalclub Excelsior.' In het uitgebreide interview legt hij uit hoe zijn carrière is verlopen en hoe hij denkt over de huidige zorgverzekeringsmarkt.

3 reacties

 • ppep

  Snel heel veel geld gemaakt in de verfoeide optiehandel, maar met een rein geweten het graf in. Mooie reclame weer voor DSW, dat doet hij elke keer goed!

 • laserknife

  Nog steeds briljant dat hij opkomt voor de vrije artsenkeuze en tegen regenten als Rogier van Boxtel en Edith Schippers

 • DGo

  Toch wel prettig, zo'n financieel onafhankelijke bestuurder uit de kringen van zorgverzekeraars.
  Hij kan gelukkig blijven zeggen wat hij vindt.

Of registreer u om te kunnen reageren.