Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Vete Achmea en Radboud bijgelegd

Achmea-verzekerden kunnen weer bij Radboudumc terecht na de bijbetaling van 9,1 miljoen aan het financiële tekort. Radboudumc legt hier nog eens 2,2 miljoen bij, zodat de overschrijding in de zorgkosten gedekt zijn.
Vete Achmea en Radboud bijgelegd

De ruzie ontstond doordat het Radboudumc voor 2,7 miljoen euro meer zorg verleende dan was afgesproken met Achmea. Omdat ze vervolgens niet meer konden declareren bij Achmea, behandelde het Radboudumc vanaf november 2013 geen Achmea-patiënten meer. Radboudumc maakte hierin echter wel onderscheid voor Achmea-patiënten die onder spoedgeval vielen. Ook maakte zij onderscheid voor kinderen en mensen die nergens anders terechtkonden voor behandeling.

Oorzaak

De oorzaak van de overschrijding is het toegenomen aantal behandelde Achmea-verzekerden in het Radboudumc. Ook komt het doordat bij een aantal Achmea-verzekerden de kosten van dure niet-planbare academische zorg hoger zijn uitgevallen dan beide partijen hadden verwacht, laat Achmea weten.

Toekomst

Om dit in de toekomst te voorkomen zijn de gemaakte afspraken over 2014 aangepast. Beide partijen geven aan dat kosten en kwaliteit van zorg een gezamenlijke verantwoording is.

Sarah Berends

2 reacties

 • DGo

  Achmea blaft wel maar bijt niet! De verzekeraar is weer terug in zijn hok.

 • fred

  Geachte lezer,
  Het is belangrijk dat de concurrentie op de verzekeringsmarkt zich intensiveert.Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de verzekerden.
  Vriendelijke groet
  www.stgeerstelijnsklinieken.nl

Of registreer u om te kunnen reageren.