Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgsector krimpt verder

De economische sector zorg en welzijn zal voor het eerst in 45 jaar krimpen. Dat signaleert de ING-bank in een economisch rapport. Zorgverzekeraars, gemeenten en burgers schroeven zorgbestedingen terug, daartoe mede aangezet door een overheid die steeds meer op de kleintjes let.
Zorgsector krimpt verder

De groei van zorg en welzijn is de afgelopen vier jaar teruggevallen van 5 procent naar bijna nul. Volgens de economen van de ING voelen zowel verzekeraars als burgers de zorguitgaven steeds vaker in de eigen portemonnee, waardoor zij eerst kijken of behandelingen echt noodzakelijk zijn, alvorens deze in te kopen. Bovendien tempert de hervorming van de langdurige zorg voor ouderen en gehandicapten de groei. In 2014 zal de sector zorg en welzijn dan ook voor het eerst in 45 jaar krimpen. In de sector gezondheidszorg werken ruim 1 miljoen mensen. Zij leveren jaarlijks voor meer dan 60 miljard euro aan diensten.

2 reacties

  • Alberts

    Mij zegt het niks. Het gaat erom of er voldoende en goed georganiseerde goede zorg is wanneer dat nodig is. Daarover zegt dit nieuws niets.

  • ppep

    Wat mij betreft heel goed nieuws.

Of registreer u om te kunnen reageren.