Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

AMC moet boete betalen in zaak zorghotel

Projectontwikkelaar Caransa Groep heeft een langdurig proces over de mislukte bouw van een zorghotel in Amsterdam gewonnen van het Academisch Medisch Centrum (AMC). De vordering van Caransa om een schadevergoeding van 20 miljoen euro van het AMC is toegewezen door het hof, zo meldt het Financieele Dagblad. AMC laat weten dat de hoogte van de boete nog moet worden vastgesteld.
AMC moet boete betalen in zaak zorghotel
Foto: ANP - Koen Suyk

Caransa raamde eerder dat de schade door rente op rente is opgelopen tot 35 miljoen euro. Tegelijkertijd heeft Caransa een tweede hoger beroep, over de mislukte bouw van een medisch bedrijvencentrum in Amsterdam, verloren van het AMC. Beiden arresten zijn vorige maand gewezen, maar op verschillende tijdstippen gepubliceerd, zo schrijft het FD. De uitspraak van de zaak die Caransa heeft gewonnen, is van maandag.

Cassatie

Een woordvoerder van het AMC meldt dat nu bekeken wordt of in cassatie zal worden gegaan tegen het verloren hoger beroep. Als het AMC afziet van cassatie, zal het wel gaan procederen over de hoogte van de schadevergoeding die aan Caransa zou moeten worden betaald. De betaling van miljoenen aan de projectontwikkelaar dreigt volgens de AMC-woordvoerder namelijk ten koste te gaan van de zorg voor de patiënten.

De Caransa Groep gaf aanvankelijk geen commentaar, maar noemt het in tweede instantie 'ongepast' dat het AMC de patiëntenzorg erbij haalt.'

Gerelateerde tags

Eén reactie

 • fred

  Geachte lezer,
  Ik snap niet hoe dat verkeerd kon gaan met het zorghotel.
  Een zorghotel is een semi-commercieel project.
  Een project dat beheerd kon worden door een BV waarin participerem diverse steakholders.Een steakholder kan ook een vennootschap zijn.
  Een zorghotel kan in een grote zorgbehoefte voorzien.
  Opnieuw beginnen?
  Veel succes.
  www.stgeerstelijnsklinieken.nl

Of registreer u om te kunnen reageren.