Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

‘Zbc’s breken Zeeuwse ziekenhuiszorg af’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
CZ zorgverzekeraar vindt de oprichting van zbc’s in Zeeland ongewenst. Specialisten verlaten het ADRZ.
‘Zbc’s breken Zeeuwse ziekenhuiszorg af’
Foto: stockxchng
Premium

CZ-directeur zorg Joël Gijzen: ‘Wat

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    5 REACTIES

    1. Wat zich hier wreekt is dat verzekeraars als sinds jaar en dag niet betalen voor beschikbaarheidszorg. IC,SEH,Verloskunde etc. Dat moet bij elkaar gesprokkeld worden uit de opbrengsten van planbare zorg. Juist de verzekeraars kangen aan die opbrengsten mede door concurrentie.
      Eerste vereiste: ADRZ moet nu per direct stoppen met beschibaarheidszorg totdat de verzekeraar, de provincie of de gemeente daar voor opdraait. Dan kan ADRZ met concurrerende aanbiedingen komen voor planbare zorg. Dan kan het ziekenhuis in een concurrerende omgeving overleven. Verder betekent beschikbaarheidszorg dat specialisten in loondienst moeten komen. Immers 24/7 beschibaarheid eist 5 chirurgen,5 neurologen 7 anesthesisten, 5 gynaecologen 5 cardiologen. En voor al die mensen is geen markt. Dus moeten die salarissen gewoon betaald worden. Ook zou een fors passantentarief voor de vele toeristen die’s zomers de kusten bevolken een deel van de financiele druk kunnen wegnemen. Kortom marktwerking werkt alleen als er een level playing field bestaat en dat is nu niet zo.

    2. Lees alle reacties
    3. Men wil toch echt wel de lusten maar niet de lasten van de marktwerking. Druk op concurrentie/ samenwerking, budgetten, tarieven, drijft aanbieders uit elkaar en dat is niet goed voor de zorg. Maar zo heeft men het gewild.
      You can’t have your cake and eat it too.

    4. Markwerking is ziekmakend hoe je het ook bekijkt.
      De patient is dupe wordt er niet beter van. En als artsen dan uiteindelijk de markt opgaan omdat overleg niet werkt( want zorgverzekeraars kennen alleen veto’s) wordt hen dit kwalijk genomen . Hoe ziekmakend is dit veel te dure systeem, de zorg is geen markt.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.