Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorgvisie naar Springer Media

Zorgvisie, Nursing en de andere zorgbladen van Reed Business worden overgenomen door Springer Media. Dit concern heeft aangegeven de concurrerende bladen Zorgvisie en Skipr naast elkaar te willen laten voortbestaan. Dat is vandaag bekend geworden.
Zorgvisie naar Springer Media

De overname moet dit najaar worden afgerond. 'Door de verrijking met de portfolio van Reed Business Nederland kunnen wij een verbeterd aanbod ontwikkelen voor professionals, studenten en instellingen, zowel in print en online als via evenementen. Auteurs, redacties en verenigingen krijgen hiermee een bredere thuisbasis,' aldus algemeen directeur Yvonne Campfens van Springer Media.`

Marktleider

De zorgportefeuille van Reed Business, het vroegere Elsevier Gezondheidszorg, bestaat uit vakbladen, boeken en evenementen. RELX (Elsevier) verkoopt de Nederlandse zorgbladen omdat het concern zich meer op databases en data analyse wil richten. Door de overname wordt Springer Media marktleider op het gebied van Nederlandstalige vakbladen voor zorgmanagers en verpleegkundigen. Bij de overname zijn 40 medewerkers betrokken. Zij gaan vanuit Houten werken.

Overname

Derk Haank, CEO van Springer Nature, waar Springer Media onderdeel van uitmaakt: 'De overname stelt ons in staat onderzoekers, studenten, docenten en professionals te helpen om meer te ontdekken en de zorg en wetenschap vooruit te helpen.'

2 reacties

  • Teceer

    het zou ook gek zijn als de concentratiedrift in de zorgsector aan de media voorbij zou (blijven) gaan. maar veel succes, redacties!

  • FJJ Conijn

    Ik ben blij dat Zorgvisie en Skipr naast elkaar blijven bestaan. Ik kom regelmatig artikelen wel op de ene maar niet op de andere site tegen.

Of registreer u om te kunnen reageren.