Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NZa en Tilburg University starten bijzondere leerstoel

De Nederlandse Zorgautoriteit en Tilburg University starten een leerstoel 'Organisatie en financiering van de zorgsector'.
Universiteit.baretten.fotolia.jpg

Dat melden beide partijen.

Zorgkosten
Het is volgens hen nodig om goed inzicht te hebben in de oorzaken van de snelle stijging van de kosten, de baten van de geleverde zorg en de effectiviteit van beleid. Met de NZa-leerstoel 'Organisatie en financiering van de zorgsector' verbinden de TiU en de NZa de wetenschap en de praktijk.

Bijzonder hoogleraar
Misja Mikkers, directeur Strategie bij de NZa, wordt bijzonder hoogleraar. Mikkers is al verbonden aan de Tilburg University. Mikkers: 'We willen dat burgers kunnen rekenen op goede, betaalbare zorg binnen een redelijke tijd. Het beschikbare geld moet goed worden besteed. Zodat iedereen de beste zorg voor zijn euro krijgt. De kennis en expertise die we opdoen met deze leerstoel draagt daaraan bij'.

Marktwerking
Het onderzoek van TiU en NZa richt zich op de werking van de zorgverzekeringsmarkt, het effect van regulering op de contracten tussen verzekeraars en aanbieders en het gevolg daarvan op de kwaliteit van zorg, doelmatigheid van het zorgaanbod en effecten van innovatieve contractering. Naast het onderzoek geeft de bijzonder hoogleraar onderwijs aan studenten. 

Of registreer u om te kunnen reageren.