Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

BTN dreigt Enschede met kort geding

Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) heeft de gemeente Enschede een ultimatum gesteld. Als de gemeente niet binnen een week terugkomt op het gunnen van een zorgopdracht aan thuiszorgorganisatie Buurtzorg, volgt een kort geding.
Rechter_SpringerFachmedia_450.jpg

Volgens BTN is de deal in strijd met aanbestedingsregels en is er sprake van verboden staatssteun. Buurtzorg neemt in het hele land activiteiten over van het failliete TSN en wil daarbij gebruikmaken van een subsidie van miljoenen euro's uit een speciaal zorgpotje. Maar volgens BTN worden andere thuiszorgbedrijven hierdoor benadeeld. De brancheorganisatie zal de zaak aanspannen, samen met ‘een groot aantal’ lokale aanbieders van thuishulp. BTN zegt ook juridische stappen voor te bereiden tegen onder meer de gemeente Den Haag, Purmerend en Amersfoort.

Failliet TSN
TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten. Het bedrijf kwam echter in financiële nood en werd twee weken geleden failliet verklaard. Veel van de medewerkers zijn inmiddels overgenomen door andere thuiszorgorganisaties, waaronder Buurtzorg Nederland. (ANP)

Of registreer u om te kunnen reageren.