Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorg weer te laat met jaarverslag

Eind vorige week hadden 644 zorginstellingen hun jaarverslag 2015 nog niet gedeponeerd. Dit had voor 28 juli binnen moeten zijn. In totaal zijn 2691 zorginstellingen verplicht een jaarverslag te deponeren bij de overheid.
contract.pen.stockxchng.jpeg
stockxchng

Dat schrijft het FD die cijfers heeft opgevraagd bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Na 28 juli zijn er nog acht jaarverslagen bijgekomen

Ggz
In de ggz-sector hebben 118 instellingen nog geen jaarverslag ingediend. De ggz heeft in mei uitstel gekregen tot 1 december. Banken hebben al laten weten de druk te zullen  opvoeren. De Rabobank en andere banken gaan zich kritischer opstellen bij het verschaffen van werkkapitaal. Directeur gezondheidszorg van Rabobank Nederland, Michel van Schaik zei twee maanden geleden tegen Zorgvisie : ‘We weten dat instellingen daar huiverig voor zijn, maar wij willen dat ze bij hun afnemers aandringen op tijdige betaling’.

Zorginkoop
Hij wijst ook op de verantwoordelijkheid van gemeenten en zorgverzekeraars: ‘Inkopende partijen moeten sneller hun rekeningen betalen en meerjarencontracten afsluiten.’ De onrust bij de banken wordt verergerd doordat af en toe ggz-instellingen failliet gaan, zoals bijvoorbeeld Victas. In de sector blijft het ook onrustig: volgend jaar wil minister de ggz volledig risicodragend maken. 

Of registreer u om te kunnen reageren.