Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

‘Collectieve verzekering is pure oplichting’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
De collectiviteitskortingen op de basispolis zijn pure oplichting. Dat zegt Chris Oomen in een interview met NRC Handelsblad.
‘Collectieve verzekering is pure oplichting’

Zorgverzekeraars geven tot tien procent korting aan verzekerden in groepsverband, vaak via de werkgever. Oomen, topman van zorgverzekeraar DSW, vindt dat dit in strijd is met de solidariteitsgedachte van de verplichte basispolis, waarbij zorgverzekeraars een acceptatieplicht hebben om iedereen – het maakt niet uit wat iemands inkomen, leeftijd of gezondheid is – op dezelfde manier tegen dezelfde prijs te verzekeren.

Collectiviteitskorting is ‘asociaal’

De collectiviteitskorting die verzekerden via hun werkgever kunnen krijgen noemt Oomen in NRC Handelsblad ‘asociaal’. ‘Het benadeelt iedereen die geen werk heeft. Het is een schande. Het past niet in de solidariteitsgedachte. Waarom wordt die korting dan gegeven? Wie gaat er nu meer of minder naar de dokter als hij collectief verzekerd is? Het betekent gewoon dat mensen korting krijgen op rekening van de ander.’

9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Zelfs gemeenten hebben vaak een collectiviteitskorting voor hun uitkeringsgerechtigden afgesloten. Evenals een simpele aanvullende polis voor in feite basic zorg zoals tandarts etc. Om in aanmerking te komen voor bijzondere bijstand voor zorgkosten, is deelname aan die aanvullende ‘gemeentepolis’ dan weer verplicht. Hoe ingewikkeld kunnen we het maken met zijn allen! Mijn voorstel: alles wat basis is, echt ook in de basisverzekering, dus vooral fysiotherapie en geen eigen risico van 350 euro wat dan weer een jaar te laat nog geind moet worden. Want nu zijn er zoveel ambtenaren bezig met innen en gespreide betalingsregelingen en kwijtschelding etc. En belastingaftrek .Dat lijkt me dure bureaucratie!

  3. Chris weet kennelijk niet dat er ook allerlei ander collectieven zijn, van anwb tot een of andere vereniging, dsw is kennelijk geen partij daarin, dsw en asr zijn toch bezig met ruim 40 ziekenhuizen een ‘nieuwe’ verzekering op te tuigen, is dat ook niet een collectief?

  4. Die korting is een secundaire arbeidsvoorwaarde. In dat opzicht dus niet zo raar. Wanneer ik in de samenleving continu solidair moet zijn, dan weet ik niet hoe mijn leven er uit komt te zien. Chris weet dat waarschijnlijk ook niet zo goed als vermogend man.

  5. helemaal mee eens.
    als je bij een nieuwe werkgever komt dan wordt zo’n collectief een verplicht item. maar als je weggaat/wegmoet dan ga je de rest van de looptijd de hoofdprijs betalen………..
    Leuk hoor, als je wat ouder wordt en moeilijker te verzekeren bent, dan is dit geen pretje.
    Nu bepaal ik zelf waar ik naar toe ga en wanneer, en lap alle collectiviteiten aan mijn laars!! En als ik dan iets meer betaal dan is dat maar zo…

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.