Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Congres PACS anywhere

Congrescentrum Papendal, Arnhem
142 Algemeen

Details evenement

12 december 2012
09:30 uur
Congrescentrum Papendal, Arnhem
MedicalPHIT
info@phit.nl

Het jaarlijkse PACS congres van MedicalPHIT op 12-12-12 heeft dit jaar als thema "PACS anywhere". U krijgt er een overzicht van de nieuwe mogelijkheden van “image management”, een hot issue in zorginstellingen. Ieder ziekenhuis heeft al een PACS en/of oriënteert zich op vervanging ervan. Daarnaast zijn ziekenhuizen bezig met PACSII en regionale beelduitwisseling of “XDS-projecten”. Ook zijn er vele Apps die het werken in het ziekenhuis met beelden en diagnostiek nog interessanter maken: mRadiology.

Beelden en verslagen zijn nu niet alleen binnen het ziekenhuis, maar ook daarbuiten beschikbaar. Eerste en tweedelijns zorgverleners versturen beelden naar elkaar. Deze zijn op een tablet te bekijken en via tele-imaging overal te verslaan. Het PACS-congres biedt dit jaar een groot aantal interessante lezingen, een IHE interoperability demonstratie en diverse workshops rondom de thema’s:

  1. PACS anywhere anytime
  2. Vendor Neutral Archiving
  3. Ziekenhuisbreed image management: PACSII
  4. Regionale (beeld-)netwerken