Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Aandacht

De Windwijzer, Vlaardingen
241 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

15 oktober 2013
14:00 uur
De Windwijzer, Vlaardingen
Netwerk Palliatieve Zorg Nieuwe Waterweg Noord
010 427 81 21
€25 of €35 (met diner)

Dit jaar bestaat het Netwerk Palliatieve Zorg Nieuwe Waterweg Noord 15 jaar! En om dit te vieren, organiseert het netwerk op dinsdag 15 oktober a.s. van 14.00 – 19.00 uur het symposium ‘Aandacht’ in de Windwijzer in Vlaardingen. Deze bijeenkomst sluit aan bij de Internationale dag van de Palliatieve Zorg die ieder jaar in oktober plaatsvindt. Tijdens het symposium worden de vier dimensies van palliatieve zorg toegelicht en uitgewerkt in verschillende workshops.

De vier dimensies zijn; het lichaam, de sociale omgeving, spiritualiteit en de psychische belasting. Het symposium opent met middagvoorzitter de heer Jan Menting, lid van de Raad van bestuur van
Yulius en mede-initiatiefnemer en oprichter van het Netwerk Palliatieve Zorg Nieuwe Waterweg Noord. Aan de hand van een aantal prikkelende stellingen gaat hij met vier sprekers in gesprek.

De vier sprekers zijn dr. H.M. (Hilde) de Vocht, lector AZG: ouderenzorg en palliatieve zorg, Gijsbert van Es, journalist en NRC-redacteur, Prof. dr. M.A. (Anne) Goossensen, hoogleraar zorgethische aspecten van informele zorg, Universiteit voor de Humanistiek, en M.M (Mart) Calff, hoofd Patiëntenzorg & Projectmanagement Medische Psychologie AMC.

Na de pauze kunnen bezoekers twee workshoprondes volgen, verzorgd door de sprekers. Iedere workshop vertegenwoordigd een van de dimensies van de palliatieve zorg.

De dag wordt om 19.00 uur afgesloten met een diner, verzorgd door leerlingen van het Lentiz College uit Vlaardingen.

Het symposium is bedoeld voor alle disciplines die nauw betrokken zijn bij de terminale en palliatieve zorgverlening in de regio: (wijk)verpleegkundigen, (wijk)verzorgenden, vrijwilligers, geestelijk verzorgers, pastoraal werkers, predikanten, (verpleeg)huisartsen, managers en
leidinggevenden.