Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Diagnostiek van de toekomst

UMC Utrecht, Utrecht
441 Algemeen

Details evenement

10 oktober 2013
UMC Utrecht, Utrecht
Julius Academy, UMC Utrecht
0887569256
125

Saltro en UMC Utrecht Julius Centrum zijn op het gebied van wetenschappelijk onderzoek een samenwerking aangegaan. Om deze samenwerking te vieren, nodigen wij u uit voor een inspirerend symposium met als thema ‘Diagnostiek van de toekomst’.

Deze middag worden diagnostische innovaties, die nu en in de nabije toekomst hun weg naar de eerste lijn vinden, met u gedeeld. Het symposium wordt geaccrediteerd voor 4 punten.

Programma
Het programma begint met een inleiding waarbij Prof. dr. Roel Coutinho, voormalig directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding, spreekt over Q-koorts epidemie in Nederland. Vervolgens staan in de eerste sessie recente ontwikkelingen op het gebied van de microbiologische diagnostiek centraal. In de tweede sessie wordt ingegaan op ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek in de eerste lijn, zoals verwoord in de NHG/LHV Toekomstvisie huisartsgeneeskunde.