Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Happiness & Caring

Erasmus Universiteit, Rotterdam
244 Algemeen

Details evenement

28 oktober 2013
09:00 uur
Erasmus Universiteit, Rotterdam
Erasmus Universiteit
korevaar@ese.eur.nl
+31 10 4081297
geen

Happiness & Caring

Op 28 Oktober organiseert de Eramus Universiteit een congres over Advances in Happiness Economics (http://www.eur.nl/english/ehero/congress/). Na een plenair ochtendgedeelte wordt in de middag een symposium georganiseerd met al titel Happiness & Caring.

Het wordt steeds duidelijker dat het verlenen van informele zorg een grote invloed kan hebben op de gezondheid en het welzijn van mantelzorgers. Tijdens dit symposium zal, onder voorzitterschap van prof. Werner Brouwer van het instituut Beleid en Management Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam, nader worden ingegaan op deze impact. Centraal zal de vraag staan hoe het welzijn (geluk) van mantelzorgers wordt beinvloed door mantelzorg en hoe dit ook in (economische) evaluatiestudies kan worden gemeten.

De meest vooraanstaande wetenschappers op dit terrein zullen de laatste ontwikkelingen en onderzoeken op dit terrein toelichten. Sprekers zijn Tessa Peasgood (University of Sheffield), Ana Bobinac (Erasmus University), Cretien van Campen (SCP), Bernard van den Berg (University of York), Renske Hoefman (Erasmus University) en Hareth Al-Janabi (University of Birmingham). Een unieke verzameling van sprekers op dit terrein.

Aan deelname voor de dag of de middag zijn geen kosten verbonden maar inschrijving is verplicht via: http://www.eur.nl/english/ehero/congress/register/

We hopen u op 28 oktober te mogen begroeten!