Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Publieksacademie: hartklepoperaties

theater Odeon, Zwolle
182 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

14 oktober 2013
19:30 uur
theater Odeon, Zwolle
Isala
gratis

Isala organiseert al weer voor het derde jaar de Publieksacademie. Dit zijn laagdrempelige lezingen over zorgontwikkelingen, innovaties en onderzoek, verzorgd door artsen en medewerkers van Isala.

Op 14 oktober is het thema: hartklepoperaties. De sprekers van deze avond zijn George Brandon Bravo Bruinsma, thoraxchirurg en Arnoud van ’t Hof, cardioloog. Beide sprekers zijn werkzaam bij Isala.

Is uw hartklep aan vervanging toe? Dan komt u misschien wel in aanmerking voor een nieuwe methode. Als een hartklep vervangen moet worden, gebeurt dit meestal met een openhartoperatie. Maar misschien komt u wel in aanmerking voor een nieuwe methode; via de liesslagader of kleine opening in de borstwand. Een behandeling die met name interessant kan zijn voor oudere mensen waarbij een openhartoperatie geen optie meer is.

Het Hartlongcentrum van Isala is één van de hartcentra in Nederland die een vergunning heeft gekregen om deze nieuwe methode te mogen uitvoeren. De nieuwe methode is minder ingrijpend, sneller en het herstel duurt korter. Wat zijn de voor- en  nadelen en hoe worden u en uw familie hier op voorbereid? En waarom is die hartklep eigenlijk zo belangrijk? U hoort het tijdens deze lezing.

De lezing is gratis toegankelijk en geschikt voor iedereen. Plaatsbewijzen zijn te reserveren bij het Bespreekbureau van Theater Odeon de Spiegel via telefoonnummer 038 - 428 8288.
Aan het eind van de tweede lezing heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen aan de sprekers. In de pauze en na afloop is er gelegenheid om de sprekers te ontmoeten of andere medewerkers van het ziekenhuis.

Kijk voor meer informatie op www.isalapublieksacademie.nl