Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

' Alles is Crisis' Huidige ontwikkelingen en toekomstige veranderingen

" de nieuwe liefde" Da Costakade 102, Amsterdam
374 Algemeen, Reed Business / Zorgvisie, Zorgvisie Academy

Details evenement

07 november 2013
09:00 uur
" de nieuwe liefde" Da Costakade 102, Amsterdam
SPA, Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam
symposium@ggzspa.nl
020-5905042
195 euro, korting 25 euro bij inschrijving tot 1 oktober

Naar aanleiding van het 10-jarig bestaan van de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam en de Amsterdamse crisisketen nodigt de Spoedeisende Psychiatrie Amsterdam u graag uit voor het symposium 'Alles is Crisis, huidige ontwikkelingen en toekomstige veranderingen' met een aantal inspirerende voordrachten van gerenommeerde sprekers als Niels Mulder, Jan Mokkenstorm.
Arjen van Dijk houdt een presentatie over gespecialiseerd vervoer voor psychiatrische patiënten zoals dit in Bergen, Noorwegen is opgezet. Verder is er een gevarieerd aanbod van workshops.

Wanneer iemand in crisis raakt, speelt niet alleen de patiënt in acute psychische nood een rol. Ook de omgeving: familie, buren, huisartsen en politie, is betrokken. Elke regio ontwikkelt zijn eigen manier om crisissituaties op te vangen door de vorming van een crisiszorgketen waarbij de crisisdienst een prominente rol heeft. De GGz is volop in ontwikkeling: bezuinigingen, ambulantisering en veranderende wetgeving. Dit leidt tot de vraag: hoe richt je een effectieve crisisdienst in die voldoet aan de wensen en behoeften van de patiënt en zijn omgeving?

Tijdens het symposium 'Alles is Crisis, huidige ontwikkelingen en toekomstige veranderingen' is er gelegenheid om over deze thema's in discussie te gaan en deel te nemen aan verschillende workshops.