Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Agenda

Celebrate Creatief Leren

De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
223 Algemeen

Details evenement

20 november 2013
09:00 uur
De Fabrique, Westkanaaldijk 7, Utrecht
Celebrate Creatief Leren
+31 15 215 8282
vanaf 150 euro

De benefiet-conferentie 'Celebrate Creatief Leren' gaat over de acht vormen van intelligentie, die in het onderwijs effectiever kunnen worden aangesproken, zodat schooluitval en tijdrovende zorgtrajecten kunnen worden voorkomen.

Onderwijsdeskundigen en gedragswetenschappers, onder wie de Amerikaanse neuropsycholoog dr. Branton Shearer, geven uitleg over meervoudig intelligenties en gaan in debat. Door middel van workshops en discussie wordt inzichtelijk gemaakt wat elke vorm van intelligentie precies inhoudt en hoe creatief leren problemen kan verhelpen of zelfs voorkomen.

Celebrate Creatief Leren is er voor zorgverleners, onderwijswetenschappers en beleidsmakers, die op de hoogte willen zijn van de laatste ontwikkelingen op hun vakgebied, maar ook voor ouders en docenten die advies willen over het herkennen en aanspreken van intelligenties of hoogbegaafdheid bij kinderen. Bovenal geeft de conferentie jongeren en andere betrokkenen de gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen. De opbrengst gaat naar het Centrum voor Creatief Leren.